Uporaba podloge za tekalno stezo

Je pod tekalno stezo potrebna podloga ali ne?
Potrebna ni, je pa vsekakor priporočljiva! Vsi, ki so že izkusili vadbo s podlogo in brez, lahko potrdijo, da podloga ublaži korake, priduši zvok, poleg tega pa še prepreči morebitno drsenje tekalne steze. Brez podloge, je tudi življenjska doba tekalne steze krajša. Po mnenju uporabnikov in profesionalcev, podloga ni samo element varnosti za vaše talne obloge, ampak preprečuje tudi, da bi se zaradi ustvarjenih vibracij, tekalna steza prehitro uničila. Podloge za tekalno stezo je mogoče kupiti v vsaki specializirani trgovini, kadarkoli pa jih je mogoče zagotovo dobiti tudi v spletnih trgovinah, zato v tem primeru razni izgovori, ne pridejo v poštev.

Ka je potrebno vedeti pred nakupom podloge?
Preden se brezglavo zapodite v trgovine in kupite tisto najbolj cenovno varianto, vam svetujemo, da se s strokovno osebo pogovorit o tem katera podloga je najbolj primerna za vašo tekalno stezo. Morda se vam zdi, da je podloga pač podloga, a temu ni tako. Različne tekalne steze, potrebujejo različne podloge. Pri nakupu se je potrebno osredotočiti predvsem na debelino in material iz katerega je podloga izdelana. Proizvajalci največkrat prisegajo na debelejše podloge, prav tako pa dajejo pomemben poudarek tudi na to, da je podloga širša od tekalne steze.
Glede na vse opisano lahko opazite, da podloga za tekalno stezo ne služi zgolj kot blažilec vibracij in zvoka ob vadbi, ampak bo tudi vaše talne obloge obvarovala pred morebitnimi odrgninami, vdrtinami in ostalimi poškodbami.