Qi gong za energijo

Življenjska energija je posebna sila, o kateri velikokrat govorimo, čeprav vsakdo z njo misli kaj drugega. A včasih se nam enostavno zdi, da nam jo primanjkuje, da smo bili nekoč bolj polni energije in da je čas, da končno spet nekaj naredimo zase. Qi gong, ta stara kitajska veščina, nam lahko pri tem pomaga in pripomore k temu, da bomo znali svojo življenjsko energijo pravilno usmeriti.

Kako poskrbeti za več življenjske energije, ki jo na Kitajskem imenujemo qi? Prav to uči Qi gong, pri katerem gre za različne tehnike, ki se izvajajo v mirovanju ali med gibanjem. Zato qi gonga ne moremo enačiti s športno aktivnostjo, saj gre predvsem za dihalne vaje, ki so namenjene usmerjanju energije v točno določene točke našega telesa oziroma tja, kjer naše telo energijo potrebuje.

Prav zato je pomembno, pri kom se te starodavne kitajske veščine sploh učimo, saj gre za zelo kompleksno znanje, čeprav samo izvajanje vaj ni zahtevno, zato se jih lahko loti prav vsak. Prav zato je Qi gong primeren za vse generacije in tudi za tiste, ki zaradi zdravstvenih ali drugih razlogov ne morejo oziroma ne smejo izvajati različnih športnih aktivnostih – kot že omenjeno, se namreč Qi gong lahko izvaja tudi v mirovanju.

V prvi vrsti gre za različne tehnike, ki nam pomagajo, da pridobimo več življenjske energije, iz katere nato črpamo notranjo moč nasploh v življenju. Tehnike so namenjene temu, da življenjsko energijo qi čim bolj okrepimo.

V primeru, da se vam zdi, da vam primanjkuje življenjske energije ali pa ste pogosto zelo utrujeni oziroma brezvoljni, je čas, da to spremenite. Redna vadba in skrb za notranjo življenjsko moč je tisto, kar vam lahko pomaga. Pozabite na vse izgovore, da nimate časa ali da nimate dovolj telesne pripravljenosti, saj jo boste z redno vadbo postopoma pridobili. Naredite nekaj zase in začnite vaditi Qi gong!