Nemoteno delovanje mišic in magnezij

To da je magnezij zelo pomemben mineral v človeškem telesu in se uvršča že na drugo mesto po pomembnosti, nam je seveda jasno. Žal ga pa niti z uravnoteženo prehrano v telo ne vnesemo v zadostnih količinah. In je tako nujno, da primanjkljaj vnesemo s pomočjo prehranskih dopolnil. Prehranska dopolnila so vsekakor odličen način, da telesu ponudimo tisto, kar potrebuje, pa mu manjka.

Magnezij ima odlične učinke na naše telo v celoti in tudi na možgane. Predvsem pomemben pa je za mišice oziroma energijsko presnovo v mišicah, zelo pomembno, tudi v srčni mišici. Pomankanje magnezija se običajno kaže v utrujenosti, pomanjkanju energije, brezvoljnosti, nezbranosti, motnjah delovanju mišic, glavobolu, ipd. Vse to je kazalnik, da nam primanjkuje magnezija. Pojavljajo se lahko tudi krči v mišicah in trzljaji, pride do oslabitve mišic, do vsesplošne utrujenosti, poveča se lahko tudi krvni tlak, srčni utrip postane nepravilen, tudi migrene.

V nekaterih primerih prihaja celo do nespečnosti. Kakor vsak vitamin in mineral v telesu, je tudi magnezij pomemben za delovanje večjega števila funkcij. Sicer lahko morda shajamo tudi z nezadostno količino tega, pa vendar lahko pride do zgoraj naštetih težav. In, če želimo, da do teh ne prihaja, je najbolje, da že preventivno uživamo magnezij v obliki prehranskega dopolnila. Nekoč so morda ta bila dostopna le po visokih cenah in jih tudi nismo mogli kupiti na več prodajnih mestih, kakor je to danes.

Vedno bolj smo se začeli zavedati pomembnosti prehranskih dopolnil, kar je povečalo povpraševanje in kasneje tudi ponudbo, saj so prodajalci svojo ponudbo bogatili z raznimi, da danes skorajda več ni možnosti, da ne bi zase našli ustreznega. Najbolje pa je to, da so dostopna po odličnih cenah. Vsekakor pa je nujno, da pred nakupom preverimo ali gre za ekološki izdelek, saj lahko najboljše rezultate in učinke pričakujemo le, če kupimo prehranska dopolnila ekološkega izvora.