Monolitna kanaleta iz enega kosa

Monolitna kanaleta je poseben del sistema za odvodnjavanje. Njena specifika je, da je narejena iz enega samega kosa. Zaradi tega omogoča zelo visoko stabilnost in nadvse dobro prenaša najrazličnejše, tudi najtežje obremenitve. To pomeni, da se lahko uporablja tudi na najbolj frekventnih površinah, kot so na primer parkirišča.

Trpežen material, ki prenese prav vse

Nekoč so se v tak namen uporabljale predvsem kanalete, narejene iz betona, ki pa so zaradi velike teže, lahko nerodne za transport in montažo. Zaradi tega so proizvajalci začeli iskati nove, lažje, a ravno tako vzdržljive materiale. Med njimi se v ta namen zelo dobro obnese visoko odporna plastika, ki je zelo trpežna in praktično nezlomljiva.

Kakšne značilnosti ima monolitna kanaleta?

kanalete

Naj vam naštejemo nekaj njenih najbolj pomembnih značilnosti:

  • narejena je iz enega kosa
  • ima zelo veliko hidravlično kapaciteto,
  • je zelo odporna,
  • omogoča veliko stabilnost,
  • zaradi vzdržljivosti omogoča enostavno čiščenje.

Monolitna kanaleta iz zelo odporne plastične mase

Visoko odporna plastična masa (PP) je odličen material za izdelavo kakovostnih in zanesljivih sistemov za odvodnjavanje. Zelo dobro namreč prenaša tudi največje obremenitve, pa tudi temperaturne razlike. Zaradi tega ima dolgo življenjsko dobo.

Poleg tega je praktično nezlomljiva, čeravno hkrati predstavlja zelo lahek material. Iz nje je možno narediti lahko, vitko, a hkrati odporno konstrukcijo za kanaleto. Zaradi tega je njen volumen oziroma pretok zelo velik, kar je dodatna prednost. Zaradi lahke teže pa takšna kanaleta omogoča tudi bolj enostaven in cenejši transport, pa tudi veliko hitrejšo vgradnjo. Vgradnja bo tako vzela minimalno časa.

Pri tem imate na voljo več različnih modelov. Pri izbiri bodite pozorni na obremenitveni razred in na druge tehnične specifikacije, od katerih je odvisno, kakšnim zahtevam ustreza model. Pred izbiro se je pametno posvetovati tudi s strokovnjaki za odvodnjavanje oziroma pridobiti čim več informacij o tem, kakšna rešitev bi bila najbolj primerna za vas. Če se ukvarjate z gradnjo ali načrtovanjem sistema za odvodnjavanje, boste vse potrebne informacije o tem področju dobili na spletni strani hauraton.si.