Kako nad ogrce?

Oh, spet ti ogrci! Nemalo kateremu dekletu in fantu vzamejo samozavest. Z njimi pa se na žalost soočajo tudi starejše generacije. Ja, res je, prav ste slišali. Ne boste se jih znebili tako zelo zlahka, tudi ko bo puberteta že zdavnaj za vami. Prav zato pa lahko naredimo marsikaj, da zmanjšam njihovo pojavnost in preprečimo njihov nastanek.

Obstaja kar nekaj načinov. Od pravilne prehrane, do pravilne nege kože, obvladovanja stresnih situacij, kot tudi pravilnega iztiskanja le teh. Čeprav vam bo veliko ljudi reklo, da mozoljev preprosto ne smete iztiskati, pa vendar, to čisto ne drži.

V nekaterih primerih seveda iztiskanje ni priporočljivo. To velja predvsem v primerih, kot ti še niso zreli. Da mozolj še ni zrel najhitreje prepoznamo, če je koža še rdeča in boleča na otip. Prav tako ne iztiskamo podkožnih mozoljev. Iztiskanje je najbolj priporočljivo zvečer pred spanjem, da se lahko koža čez noč umiri. Predhodno je potrebno kožo vedno očistiti. Včasih je potreben tudi piling, da s kože odstranimo morebitne odmrle celice in jo omehčamo ter tako pripravimo na iztiskanje. Nato na območje prislonite vato namočeno v toplo vodo, jo umaknite in tako bo vaša koža pripravljena na iztisk.

Če se želite rešiti črnih ogrcev na nosu obstajajo tudi posebej oblikovani obliži, katere nanesete na kožo, pustite delovati približno 10 minut in nato obliž odstranite. Skupaj z njim bi se morali odstraniti tudi ogrci. Obstajajo tudi temu namenjene kreme, ki se nanesejo na kožo in odstranijo nečistočo, Nekatere se na koži tudi zatrdijo in jih odstranimo podobno kot obliž.

Kar se tiče prehrane, se najpogostejši krivec za nastanek nečistoč sladkarije in mlečni izdelki. So pa za nastanek krive tudi stresne situacije. Te se naučimo obvladovati predvsem z raznovrstnimi meditacijami.
To je le nekaj načinov kako do lepe kože. Seveda je pa najbolje, če se posvetujete z dermatologom, saj vam bo on znal najbolje svetovati glede na vaš tip kože.