Kako kupovati hladilnik

Ne glede na to ali kupujete klasični ali pa ameriški hladilnik, je nakup hladilnika lahko kar precej zapleten. Nakup nam otežuje predvsem ogromna ponudba in pa številne tehnologije, ki jih proizvajalci navajajo.

Današnji hladilniki so najbolj energetsko učinkoviti do sedaj, vsebujejo pa številne tehnologije, ki nam olajšajo rokovanje z njimi, hrana pa v teh hladilnikih ostaja sveža dlje časa, kot še nikoli. Pa si kar poglejmo tipe hladilnikov. Najboljši hladilnik je zagotovo ta, ki je čim manjši, oz. ravno toliko velik, da zadosti potrebam vašega gospodinjstva. Preveliki hladilniki za seboj potegnejo veliko stroškov in tako po domače rečeno mečete denar skozi okno. Pri nas so še vedno najbolj pogosti hladilniki, ki imajo na zgornjem delu še prostor za zmrzovanje. Nekateri se odločajo za take hladilnike, ki nimajo prostora za zamrzovanje, vendar je tu potreben še dokup zamrzovalne skrinje. Obstajajo pa še ameriški hladilniki, ti sicer zavzamejo veliko več prostora, kot običajni hladilniki, vendar imajo velik del za zamrzovanje in pa hladilni del. Po mojem mnenju so ti hladilniki najbolj estetski in tudi najbolj praktični, saj imate pri roki vso zamrznjeno hrano in tudi ohlajeno hrano.

Kar se tiče cen, so najbolj cenovno ugodni zagotovo klasični hladilniki z zamrzovalnim prostorom nad hladilnim, sledijo jim hladilniki, ki imajo zamrzovalni prostor pod hladilnikom, potem pa so tu še ameriški hladilniki, ti so med dražjimi, a zagotovo vredni svojega denarja. Če pa smo že pri stroških, pa se je dobro ozreti tudi na energijski razred, ta naj bo čim višji, saj te naprave lahko porabijo kar precej električne energije, bolj, kot bo učinkovit energijski razred, manj denarja boste namenili za plačevanje položnic.

Raznih dodatkov, kot so metode hitrega hlajenja, izdelave ledu in celo wifi povezava s hladilnikom, se na vašem mestu nebi posluževal, saj večine teh dodatkov nikoli nebi uporabljali, lahko pa vam kar krepko zvišajo stroške pri nakupu hladilnika.