Kako izbrati najboljši otroški voziček?

Nakup otroškega vozička za novorojenčka je zagotovo eden izmed največjih in najlepših nakupov vsake nastajajoče družine. Vozičkov je ogromno in izbira je težka. Ne, če vemo kaj hočemo, potrebujemo in želimo, ter kaj je tisto, kar je zares pomembno pri nakupu. Otroški vozički so na prvi pogled morda vsi videti več ali manj isti, vendar verjamite, da niso. Glede na to, da ga boste vsaj eno leto uporabljali vsak dan in nato morda ohranili še za naslednjega otroka, je nakup pravega vozička izjemno pomembno dejanje. Poglejmo si na kaj morate biti pozorni.

Varnost

Varnost vozička mora biti vedno na prvem mestu. Voziček vedno preizkusite v trgovini. Preverite njegovo stabilnost, preverite, če se lahko zablokira kolesa. Preizkusite vodljivost in preverite, da ni kje morda kakšen del v katerega bi se otrok lahko udaril, urezal ali uščipnil. Preverite zavore in razne varnostne pasove. Vse mora delovati brezskrbno.

Kolesa

Eno izmed najpomembnejših vprašanj, ki si jih morate zastaviti je: po kakšnem terenu se boste sprehajali z vozičkom? Od odgovora na to vprašanje je odvisno kakšne gume mora imeti voziček. V kolikor se nameravate sprehajati po naravi in bolj razgibanem terenu, si vsekakor omislite napihljive gume. Če ste bolj mestni človek in se boste sprehajali po betonu, to ni pomembno.

Ležišče

Za dojenčke je najprimernejše ravno ležišče. Same trdote ležišča se ne da spremeniti, se ga pa lahko, po potrebi, dodatno oblazini. Za starejše otroke je pomembno, da se sedišče lahko obrača in lahko otrok opazuje okolico med sprehodom.

Pozorni bodite tudi na materiale, ki naj bodo vodoodporni, naj dihajo in naj bodo primerni za pranje v pralnem stroju. Razne dodatke kot so zaščita pred dežjem in soncem, se lahko kupi naknadno.

Velikost

Ker se na izlete in sprehode pogosto odpravimo z avtom je izjemno pomembno, da voziček pred nakupom zložite in poskusite zložiti v vaš avto. Imate dovolj velik avto? Se voziček dovolj zloži? Kako je s težo, da ni pretežak?

Izgled in cena

Navsezadnje sta pomembna tudi izgled in cena vozička. Voziček se mora skladati z našo podobo in življenjskim stilom. Glede na to, da gredo cene vozičkov v višave, je tudi to pomemben podatek pri odločitvi za nakup. Nikar ne pretiravajte, kupite tak voziček kot si ga lahko privoščite. Če ste se zaljubili v voziček, ki je za vas predrag, lahko pogledate, če kdo prodaja rabljenega. Večinoma so odlično ohranjeni.