Imate težave s srcem?

Težave s srcem so žal precej pogoste tako pri nas kot po vsem svetu, saj so pogoste tudi srčno-žilne bolezni. Vzroki zanje so zelo raznoliki, velikokrat pa enega od povodov zanje predstavlja nezdrav življenjski slog in nezdrava prehrana, zato je pomembno paziti, da živimo zdravo, se redno rekreiramo in pazimo, kaj jemo. Tako bomo največ naredili zase in za to, da se izognemo srčno-žilnim boleznim. Eden od vzrokov zanje je zagotovo tudi stres, a učinke stresa lahko najbolje ublažimo prav z zdravim življenjskim slogom.

Preveč kilogramov dodatno obremenjuje srce

Eden od vzrokov za težave s srcem je lahko tudi previsoka telesna teža. Če smo namreč pretežki oziroma imamo preveč kilogramov, je srce bolj obremenjeno oziroma gibanje ali razna opravila zanj predstavljajo večji napor. Zato je pomembno, da poskušamo ohranjati zdravo telesno težo oziroma v primeru, da imamo preveč kilogramov, poskušamo shujšati. Bolj zdrava hrana ne bo ugodno vplivala le na nižjo telesno težo, ampak ima pozitiven vpliv tudi na zdravje srca in preprečevanje srčno-žilnih bolezni. Prav tako pa vpliva tudi na preprečevanje nekaterih drugih bolezni ter poskrbi za boljše počutje.

Kaj jesti za zdravo srce?

težave s srcem in povečana telesna teža

Če imate težave s srcem, potem vam bo ustrezno dieto predpisal zdravnik. Pomembno je, da se diete držite in da se izogibate hrani, ki za bolnike s srčno-žilnimi boleznimi ni priporočljiva. V primeru, da s takšnimi boleznimi sicer še niste imeli težav, a se jim želite izogniti, pa lahko na spletni strani holistic.si najdete odličen enomesečni jedilnik, ki vam lahko pomaga, da boste jedli bolj zdravo in tako naredili nekaj dobrega za svoje telo, hkrati pa lahko z njegovo pomočjo tudi uspešno znižate svojo telesno težo. Pri tem je ključno:

  • da se izogibate vsem nasičenim maščobam,
  • da uživate zdrave omega 3 maščobe, ki jih najdemo v nekaterih ribah in oreščkih, prav tako pa se lahko kupijo tudi v obliki prehranskih dodatkov,
  • da uživate veliko zdrave hrane,
  • da poskrbite za to, da vaše telo dobi vse potrebne snovi, vitamine, minerale itd.,
  • da pijete dovolj tekočine, najbolje vode.