Dodatno zdravstveno zavarovanje

Zdravje je bistvenega pomena za življenje vsakega od nas in zato zanj skrbimo. V primeru, da smo primorani obiskati zdravniško pomoč, si zagotovimo poplačilo zdravstvenih storitev predhodno, s plačilom mesečnih premij za zdravstveno zavarovanje. Tako imamo osnovno zdravstveno zavarovanje in dodatno zdravstveno zavarovanje.

Razlika med zavarovanjima je zgolj v tem, kaj ta vključujejo oziroma katere storitve so v primeru potrebe brezplačne. Ker pa živimo v Sloveniji, kjer je dodatno zavarovanje zelo pomembno in si ga dodatno skoraj vsak od nas plačuje, se seveda zavedamo, da brez tega skoraj ne moremo. Oziroma, bomo v primeru potrebe po zdravstvenih uslugah določene morali doplačati.

Osnovno sklenemo ozioma osnovno smo zavarovani preko službe, če smo brezposleni preko centra za socialno delo, preko moža, žene ali kako drugače. Dodatno pa je odvisno od vsakega od nas. Sicer ni nujno in nam zakon ne velela tega oziroma ni obvezno, je pa seveda dobrodošlo in to najbolje vidimo takrat, ko dobimo račun po opravljenih stortitvah in sicer, koliko bi morali plačati, če bi krili iz lastnega žepa.

Res pa je, da dodatno zdravstveno zavarovanje pomeni dodaten strošek na mesec, pa vendar je ta zanemarljiv glede na to, koliko ugodnosti nam prinaša. Sploh, ker nikoli ne vemo, kdaj nam bodo potrebne zdravniške usluge. Mogoče se poškodujemo, imamo nepričakovano nesrečo, zbolimo, itd. In takrat se običajno odpravimo k zdravniku, kar je seveda najbolj smiselno in prav. Vendar pa bomo zagotovo oklevali, če ne bomo imeli urejenega dodatnega zavarovanja, saj bomo verjetno tudi primorani kaj doplačati za uslugo. Četudi je seveda v primeru zdravja to nepomembno, pa vendar je zato bolje, da se odločimo za preventivo in pri zavarovalnici sklenemo dodatno zavarovanje ter si tako omogočimo prosto pot do zdravstvenih uslug.

Kot smo že ugotovili, je zdravje izjemno pomembno, ko pa je to okrnjeno, pa se zatečemo po pomoč k strokovnjakom, zdravnikom, zaradi česar je zavarovanje tako pomembno.