Baterijski vrtalniki za vsa opravila in montaže

Med tistimi sodobnimi orodji, brez katerih ne gre niti doma, niti na delu, so gotovo baterijski vrtalniki, ki so pravzaprav večinoma multifunkcijski, saj jih lahko uporabljamo tudi kot vijačnike. Baterijski vrtalniki so lažji, manjši in preprostejši kot električni, saj baterija ne more zagotavljati enako visoke moči, a če ne potrebujete visoke zmogljivosti, so baterijski vrtalniki povsem dovolj. Nenazadnje večina ljudi vrta v mehkejše materiale, kakšno vrtanje v beton ali trde kovine, kjer se zahteva izjemna zmogljivost ali morda udarni vrtalnik, pa so bolj zadeve, s katerimi se srečujejo zgolj v specifičnih panogah oziroma obrteh.

Če potrebujete vrtalnik za klasična opravila v svojem domu, ali pa za kak hobi, potem baterijski vrtalniki zadoščajo. Enako velja, če se ukvarjate s preprostimi deli kot so na primer montaže.
Sam uporabljam baterijski vrtalnik že vrsto let. Pravzaprav imam dva, saj se mi je prvi pred časom pokvaril, tako sem ga dal hkrati v servis kot kupil drugega, zmogljivejšega in od bolj priznanega proizvajalca, saj sem menil, da so pri tem proizvajalcu baterijski vrtalniki bolj kakovostni. Stari baterijski vrtalnik je majhen in ga uporabljam tudi za vijačenje, kadar sestavljam pohištvo. Ko je treba kakšne viseče omarice namestiti na steno, pa mi je ljubši novi vrtalnik – je namreč zmogljivejši in z njim vse opravim lažje in hitreje.

Sicer pa je najbolj pomembno, da imajo baterijski vrtalniki dovolj zmogljive baterije. Kadar delam cel dan in pozabim vzeti s seboj polnilnik, mi pride še kako prav, da lahko uporabljam dve orodji – ko se pri starem baterija in rezervna baterija povsem izpraznita, pač enostavno zamenjam vrtalnik. In prav to je tisto, na kar velja biti pri nakupu izjemno pozoren. Nekateri baterijski vrtalniki, ki jih laikom ponujajo splošne trgovske verige in so izjemno poceni, imajo namreč tako slave baterije, da jih sam ne bi želel uporabljati niti, če mi jih dajo zastonj. Baterija je namreč poleg delovne moči vrtalnika najbolj pomembna in od nje je odvisno, kaj in koliko boste naredili – ali boste delo lahko opravili v celoti, ali bo ostalo nedokončano.