Hitra in ugodna izdelava vizitk


Vizitka. To je osebna izkaznica vsakega podjetnika. Je obvezna prtljaga, ne glede na to kam se odpravljate. Nikoli ne veste kdaj boste srečali nekoga, s katerim boste izmenjali besedo ali dve in bo potrebno izmenjati kontaktne podatke. V tistem trenutku je vizitka vaša najboljša možnost, da pokažete svojo pripravljenost in resnost. Če pa slučajno še nimate svoje vizitke, je izdelava vizitk nekaj kar morate opraviti takoj. Je obvezna za vse, ki karkoli prodajate ali pa ponujate kakršno koli storitev.

Izgovori pri vprašanjih o potrebi po vizitki, kot so »saj imam profil na družbenih omrežjih« in podobno, ne peljejo nikamor, oziroma bolje rečeno, peljejo v slepo ulico. Kajti resnost se pokaže zgolj z nenehno pripravljenostjo. Zato imejte vedno kakšno vizitko s seboj. Četudi se odpravite nekam, kjer vizitke po vsej verjetnosti ne boste potrebovali, na primer v nakupovalni center. Nikoli ne veste kje boste srečali osebo, ki lahko vaš poslovni svet spremeni na bolje in ga popolnoma obrne na glavo (v pozitivnem smislu seveda).

Morda je nekoč izdelava vizitk potekala počasi in je terjala kar nekaj finančnih vložkov, zlasti če smo želeli na vizitki imeti še kakšne posebne barve in logotipe. Vendar je to danes vse drugače. Saj si jo navsezadnje lahko celo sami izdelamo. Če imate vsaj nekaj izkušenj pri uporabi določenih računalniških programov, je to mala malica. Vendar je pri vseh opravilih, s katerimi se podjetnik srečuje na dnevni ravni, to popolnoma odveč. Kajti strošek izdelave in tisk vizitke je zanemarljiv. Izdelajte si toliko vizitk, da jih boste lahko imeli povsod. Ne le v denarnici, čeprav je tam verjetno najbolj priročno. Nekaj jih morate imeti tudi pri vaši pisalni mizi, nekaj v aktovki, nekaj pa tudi na povsem naključnih mestih. Morda v žepih kakšnega kosa oblačila. Kot rečeno, izdelajte si cel kup vizitk, kajti izdelava vizitk je hitra in cenovno zelo ugodna.