Zelena kava

Velika večina nas vsak dan začne s kavo, kar je povsem zdravo, ste vedeli, da 4 skodelice kave na dan preprečujejo degenerativne bolezni živčevja in možganov? Zdaj veste in si lahko brez slabe vesti privoščite še eno kavico, v kolikor jih niste spili že preveč. Toda danes ne bomo pisali o navadni kavi, ampak o zeleni kavi. Ja, prav ste prebrali, obstaja zelena kava in ne ni iz planeta Mars. Zelena kava je navadna kava edina razlika med njo in to kavo, ki jo pijete zjutraj je v tem, da kavna zrnja zelene kave niso pražena. Toda zakaj bi se ukvarjali z nepraženo kavo? Zato, ker nepražena zelena kavna zrnja vsebujejo sestavine, ki raztapljajo telesne maščobe. Zdaj vam je morda bolj jasno zakaj je zelena kava tako popularna in zakaj jo med sestavinami zasledite predvsem pri raznih fat burnerjih oz. topilcih maščob. Če vas zanimata hujšanje in izguba telesne maščobe, berite naprej!
Zelena kava, se od navadne kave, ki jo pijemo vsako jutro ne razlikuje kaj dosti, razen v tem, da njena zrnja niso pražena. Ta zrnja vsebujejo sestavine, ki nam pomagajo pri hujšanju in izgubi odvečne telesne maščobe toda kako? Znanstvene raziskave so potrdile, da izvleček nepraženega kavnega zrnja deluje na presnovo glukoze, to pa vpliva na hitrost presnove in zmanjša hrepenenje po določenih vrstah hrane, ki nas najbolj redijo. Z vsem tem vpliva tudi na hitrejše izgorevanje maščob, kar je najpomembnejši cilj hujšanja. Verjetno vas ne zanima samo številka na tehtnici, ampak predvsem izgled vašega telesa. Kar pomeni, da ne želite shujšati samo tako, da izgubite vodo ali mišice ampak predvsem nadležne maščobe. Poleg tega, pa to pospešeno izgorevanje maščob pozitivno vpliva tudi na večje sproščanje energije, kar pomeni, da boste, čeprav boste hujšali, tudi imeli več energije, kar vas bo spodbudilo še h gibanju in še dodatnemu oblikovanju postave.
To pa še ni vse, ne le, da pomaga pri izgubljanju nadležnih in odvečnih telesnih maščob ter nam daje energijo, ki jo v tem napornem času potrebujemo več in več, deluje tudi proti staranju in boleznimi, s svojim antioksidantnim učinkom, ki premaguje procese staranja. Poleg tega ne vsebuje kofeina in je odlična izbira pri ljudeh s povišanim pritiskom, vsebuje pa tudi sestavino imenovano klorogenska kislina, ki zmanjšuje koncentracijo sladkorja v krvi, kar pomeni, da odlično deluje na bolnike s sladkorno boleznijo, prav tako s tem zmanjša nihanje krvnega sladkorja in preprečuje občutek lakote, kar še dodatno pripomore k uravnavanju telesne teže.