Varno gostovanje spletnih strani

Vdorov na nezaščitene spletne strani je veliko. Vaši podatki so tako lahko ukradeni, spremenjeni ali pa spletna stran sploh ne deluje več. Škoda, ki je narejena se le s težavo odpravi, včasih pa to niti ni več mogoče. Takšni zapleti se pojavljajo večinoma zaradi gostovanja, ki ne ponuja zadostne zaščite podatkov. Če ste se že srečali s takšnimi težavami, potem veste, kako pomembno je, da je vaša spletna stran ustrezno zaščitena. V nasprotnem primeru lahko izgubite stranke, morebitne kupce in s tem tudi manjši ali večji del prihodka.

Vložek v spletno stran se naj izplača

V izdelavo in postavitev strani je vloženega veliko dela in denarja. Prav zaradi tega se mnogi odločajo za poceni gostovanje, saj je že do takrat porabljenih ogromno sredstev. Takšna odločitev je razumljiva, saj vsi želimo prihraniti kar največ denarja.Vendar pa obstaja tveganje, da bo vso delo zaman, saj se ob nedelujoči spletni strani ne morete kvalitetno predstaviti. V kolikor svojo spletno stran oglašujete, pa je potem škoda še večja. Izpad prihodka je lahko hitro višji od samega vložka v spletno stran. V končni fazi torej, če pomislite, se na dolgi rok izplača vložiti denar tudi v kvalitetno in varno gostovanje.

Izberite varnost

Podjetje, ki mu zaupate oglaševanje svoje spletne strani, mora ponujati določene varnostne ukrepe. Ti so nujni za ustrezno zaščito podatkov. Najprej morajo uporabljati kvalitetni protivirusni program, prav tako pa je pomemben dober požarni zid. Vaša spletna stran mora biti zmeraj dostopna, zato je potrebno, da je gostovanje neprekinjeno. Do prekinitev delovanja spletne strani lahko pride zaradi različnih vzrokov. Ti so na primer prekinitev delovanja strežnika, zato mora ta imeti neprekinjeno napajanje. Ker se strežniki precej segrevajo, mora biti zagotovljeno dobro zračenje prostora, v poletnih mesecih pa tudi ohlajanje. Vse našteto in še dodatne ukrepe vam nudimo pri neo-serv.net, zato vas vabimo, da nas obiščete in tudi kontaktirate.