Tudi v Sloveniji so ločitve vse bolj pogoste

Del zakona so žal tudi ločitve. Do ločitev sicer v Sloveniji ne prihaja tako pogosto, kot v drugih državah, vendar pa se vse pogosteje tudi pri nas zgodi, da se zakonca po nekaj letih neuspešnega zakona odločita, da se bosta ločila. Pri tem seveda potrebujeta podporo dobrih odvetnikov, saj se marsikdaj zgodi, da je celoten postopek za ločitev precej zahteven in neprijeten.

Dobra odvetniška pisarna nam bo zagotovo dodelila primernega odvetnika, ki nam bo pomagal skozi celoten proces. Med procesom nas bo podpiral, nam bil v popolno podporo in nam v primeru negotovosti in dvomov, zagotovo znal dobro svetovati.

Ločitev in otroci

Pomen dobrega odvetnika se kaže tudi takrat, ko so v ločitev vpleteni tudi otroci. Tu zagotovo potrebujemo še dodatno znanje in podporo, da se postopek zaključi na v prid. Zakonca se namreč v veliko primerih ne strinjata z načinom deljenega skrbništva, zato je pomembno, da se opreta na strokovno usposobljene odvetnike.

Če imata zakonca skupne otroke, morata tudi na posvetovalni razgovor na CSD Tega pogovora se seveda udeležita brez odvetnikov, vendar pa ju odvetnik lahko popolnoma pripravi nanj. Pomembno je, da je za otroke po ločitvi primerno poskrbljeno, zato pa mora sodelovati tudi CSD.

Sporazuma ločitev ali ločitev s tožbo

Ločitve so lahko sporazumne ali v obliki tožbe. Odvetniki si prizadevajo, da bi se partnerja razšla sporazumno, saj je to najboljša rešitev za vse udeležene. Ločitev s tožbo enega izmed zakoncev so namreč precej naporne in uničujoče za vse udeležence.

Dobra ločitev je pomembna tudi zato, ker je to za zakonca konec nekega pomembnega obdobja, po kateremu se bo potrebno ponovno postaviti na noge in zaživeti na nogo. Ker je pri zakoncih prisotnih ogromno čustev je nujno potrebno, da si vsak izmed njih zagotovi pravega odvetnika, ko gre za ločitev, ki bo razmišljal takrat, ko bosta sama odpovedala.