Spletna trgovina z oblačili

Ženske imamo rade modo in oblačila ter modne dodatke, zato je še pred kakšnim desetletjem ali dvema veliko žensk sanjarilo, da bi imele svoj modni butik, kjer bi lahko prodajale modna oblačila najrazličnejših proizvajalcev, ki bi jih uvozile. Danes je zaradi globalizacije in predvsem zaradi spleta ta želja precej drugačna. Odprtje fizičnega butika je precej draga stvar, saj je treba kupiti in urediti prostore, zaposliti kakšno trgovko in delati s strankami »v živo«, pri čemer si seveda precej omejen glede na lokacijo. Spletna trgovina z oblačili pa je nekaj povsem drugačnega. Omogoča, da prodajamo izdelke z minimalnimi stroški poslovanja. Brez dragega in lepo urejenega poslovnega prostora, v katerega bi zahajale stranke.

Spletna trgovina z oblačili je največkrat specializirana. Nekatere ponujajo različne blagovne znamke, vendar zgolj tiste in takrat, za katere so na voljo akcijske ponudbe. Druge se specializirajo zgolj za eno ali dve znamki, tretje za določeno vrsto oblačil, na primer oblačila za šport ali bluze za poslovno garderobo. Vsekakor velja pred odločitvijo glede ponudbe dobro razmisliti o tem, kaj na slovenskem trgu že obstaja in kaj je še potrebno oziroma po čem je največ povpraševanja. Sicer pa niti ni nujno, da se osredotočimo zgolj na Slovenijo. Ker omogoča splet tudi plačevanje s plačilnimi karticami, kurirske službe pa dostavljajo na vse konce sveta, lahko svoje proizvode vedno ponudimo tudi tujim strankam – in glede na to, da je Slovenija dejansko majhno tržišče, je to precej dobra odločitev.

Ker spletna trgovina z oblačili ni redka dejavnost, temveč je konkurence kar nekaj, je treba poleg dobre ponudbe razmisliti tudi o tem, na kakšen način se bo o ponudbi obveščalo potencialne stranke. Glede na to, da večina trgovin ponuja oblačila za ženske in otroke, je zagotovo odlična rešitev oglaševanje na družabnih omrežjih, ki jih ženske (in matere) precej rade uporabljajo. Tako pride vest o ponudbi na prave naslove oziroma si zagotovimo, da bo nakupov čim več – nenazadnje je od oglasa na spletu do prodaje izdelka zgolj nekaj klikov, kar velja izkoristiti.