Naravna krema za obraz

Ljudje so se od nekdaj negovali ter tako skrbeli za zdravje in lepoto svojega telesa, svoje kože in las. Vsi smo že slišali za prelepo Kleopatro in to, kako se je kopala v mleku in medu, pa veste zakaj? Zato ker mleko in med vsebujeta encime, ki delujejo kot naravni encimski piling, s tem pa mehčata kožo. Za tem se je namazala z olji, ki zaščitijo kožo pred izsušitvijo in katerim je dodala etična olja, zato, da je prijetno dišala. Vse, kar je uporabljala je bilo naravno, zakaj ne bi dandanes prav tako posegli po organski kozmetiki? Na voljo nam je vse, lahko si izdelke izdelamo sami, s sestavinami, ki jih najdemo v naravi ali v naši kuhinji, ali pa kupimo naravne kreme za obraz, naravne šampone in mila. Izgovorov zakaj bi uporabljali plastiko in nevarne kemikalije ni.

Potrebno pa je biti pozoren, če je neka sestavina ali izdelek naraven, še ne pomeni, da je avtomatično tudi dober in zdrav. Saj veste, tudi v naravi najdemo zelo strupene rastline, ki nam lahko škodijo. Tako iz zgodovine poznamo, kako so si v Italiji gospodične v oči kapljale izvleček volčje češnje, saj je povzročil razširitev zenic, kar je bilo moškim izredno privlačno (in raziskave kažejo, da jim je še vedno), toda izjemno škodljivo za oči in vid. Zato bodite pozorni in ne nasedajte vsem modnim muham in ne pozabite, da je zdravje na prvem mestu.

Ravno zato, ker je zdravje najpomembnejše, smo mnenja, da bi se morali odločiti za uporabo bio kozmetike. Sploh veste kaj vse dajete na svojo kožo z uporabo konvencionalne kozmetike in ali se sploh zavedate, da skozi pore kože, vse te kemikalije tudi prehajajo v vaše telo! Da o parfumih, s katerimi se špricamo cele dneve in potem hlapijo okoli nas, sploh ne govorimo, so namreč izjemno škodljivi, in ne škodijo samo vam, temveč tudi ljudem v vaši okolici, ki jih vonjajo.