Na kratko o dekoriranju

Dom je tam kjer se počutimo domače in sprejete. Da je temu tako, pa je potrebno vanj vnesti nek čar, ki bo poskrbel, da bo ambient v našem domovanju več kot dober. Če ne vemo kako, se lahko preprosto lotimo kar z dekoriranjem. S tem lahko precej enostavno popestrimo in poživimo naše dolgočasne prostore.

Dekoracija doma je lahko po eni strani težka, po drugi pa čisto preprosta, odvisno kako zelo radi komplicirate. Na prvi pogled se zdi čisto preprosto. Ko pa se tega lotimo, pa vidimo, da niti ni tako lahko kot smo si predstavljali. Pri tem so nam lahko v pomoč razne revije, katalogi in pa ogromno enih spletnih strani na temo dekoracij in dekorativnih elementov. Na voljo imamo torej ogromno možnosti po katerih se lahko zgledujemo ali pa mogoče s tem dobimo celo kakšno novo idejo in dekoriramo svoj dom čisto po svoje. Poleg samega dekoriranja pa je zelo težko tudi izbrati prave elemente, ki bi bili med seboj komplementarni in bi ustvarili popoln videz prostora. Na srečo imamo na voljo ogromno izbire, tako na spletu kot v raznih fizičnih trgovinah, kjer je možno dobiti najrazličnejše elemente, ki jih lahko uporabimo za dekoriranje. Če imamo dobre ideje, so tudi predmeti, ki sicer niso namenjeni dekoriranju, lahko še kako uporabni pri naših dekoracijah.

Za dober ambient v našem domu je res potrebno paziti na to, kakšne elemente torej uporabimo. Najbolj pomembno pa je, da se elementi med seboj barvno lepo skladajo. V nasprotnem primeru, če so barve kričeče ali kako drugače nasprotujoče si, potem lahko ustvarimo negativno energijo v našem domu, pa če se tega zavedamo ali ne. Tudi stanovanjska oprema mora sovpadati z dekoracijo in obratno. Čeprav pravijo, da so lahko nasprotja privlačna in zanimiva, pa moramo vedeti, da so lahko za koga tudi moteča. Več si lahko preberete tu.