Lepa koža je odraz zdravja

Različne nepravilnosti na koži, pa tudi rdečica, zelo suha ali mastna koža so pogoste težave, zaradi katerih marsikdo išče najrazličnejše rešitve – kreme, serume, takšne in drugačne kozmetične posege. Enako velja za pojav gubic. Vendar pa je lepa koža nekaj, kar se začne od znotraj. Je odraz našega zdravja, tega, kakšne hranilne in druge snovi ima na voljo naše telo. Prav tako pa je zanjo zelo pomembna tudi beljakovina z imenom kolagen, ki močno vpliva tako na njeno zdravje kot videz.

Poskrbite za zdravje in lep videz svoje kože

Se vam kdaj zdi, da vaš obraz izgleda upadlo, da nima prave polnosti, ki bi odražala dobro počutje in zdravje? To je lahko znak utrujenosti, velikokrat pa tudi slabe hidriranosti kože. Ta vpliva tudi na poslabšanje njene elastičnosti, zaradi česar se na njej lahko začno pojavljati tudi gube.

Če skušamo to težavo rešiti z raznimi kremami in drugimi podobnimi pripravki, ki jih vnašamo na površino kože, zelo težko dosežemo dobre rezultate. Te je veliko lažje doseči, če našo kožo nahranimo od znotraj – hidriramo jo lahko s pitjem velikih količin tekočine (najbolje vode), poskrbimo za zdravo prehrano s čim manj sladkorja ter dovolj rekreacije, saj se z znojenjem nečistoče na koži lahko očistijo.

NM kolagen
Kolagen – Holistic.si

Prav tako pa nam lahko pri tem pomagajo tudi različni prehranski dodatki, med katerimi je na prvem mestu gotovo kolagen. Gre za popolnoma naravno beljakovino, ki je tudi sicer prisotna v našem telesu in skrbi za strukturo naše kože. Če nam te beljakovine začne primanjkovati, pa se to pozna tudi na strukturi naše kože, saj je ta zato manj napeta, manj elastična.

Kolagen in lepa koža

Kolagen je pomembna beljakovina, ki lahko na naraven način poskrbi za bolj napeto, bolj elastično, bolj sijočo in bolj zdravo kožo. S tem pa bo ta imela tudi veliko manj gub oziroma bodo te veliko manj opazne. Na tak način lahko tudi preprečimo nastanek novih gub in tako torej poskrbimo za bolj mladosten videz