Kratek  vodnik pri nakupu otroškega vozička

81FPedEkymL._SL1500_Dojenčki preživijo razmeroma kratek čas v otroškem vozičku in to je tisto, kar naredi to obdobje otroškega življenja tako posebno pravi Janet McLaughlin, mama treh otrok iz Sante Monice v Kaliforniji. Zato uživajte dokler traja. Ampak, če boste nenehno preklinjali zaradi razmajanih ter škripajočih koles in boste udeleženi v pravi rokoborbi, da ga zložite temu najbrž ne bo tako. Ne dopustite, da pride do tega. Upoštevajte par naših nasvetov pri izbiri in vaš otroški voziček bo del vašega uživanja in ne trpljenja.

Preverite vožnjo!

Večina otroških vozičkov se lepo vozi, ko so prazni. Vožnja pa se pri nekaterih bistveno spremeni, ko so obremenjeni. Pred nakupom otroškega vozička si oglejte kakšen videoposnetek iz katerega lahko vidite kako se izbrani otroški voziček pelje, ko je polno naložen

Preverite zlaganje!

Druga stvar, ki vam bo lahko parala živce je zlaganje. Preverite kako se voziček zlaga. Ali lahko to storite samo z eno roko, koliko korakov je potrebno, da se otroški voziček zloži. Tu ne igra glavno vlogo edino teža. Tudi malce težji voziček se lahko zloži bistveno enostavnejše od najlažjega.

Kašen slog življenja imate?

Razmislite, kateri tip otroškega vozička najbolje ustreza vašim načinom življenja. Poglejte, če niste tekač ali ljubitelj sprehodov po brezpotjih najbrž nimate razloga za nakup »jogging« vozička, čeprav mislite, da so »cool« in »in«.Če se gibljete večinoma po mestnih ulicah iščite voziček za mestna potepanja. Tudi pri teh imate kopico opcij med katerimi boste lahko izbirali.

Če pa ste spadate v skupino, ki potrebuje otroški jogging voziček imate na voljo dve verziji teh vozičkov. Prva je tista, ki ima vrtljivo prvo kolo (kolesa), druga pa ima prva kolesa statična. Jogging otroški vozički z statičnimi kolesi bolje prenašajo luknje in so stabilnejši pri višji hitrost. So pa težje vodljivi in z njimi težje manevrirate na ozkih prostorih. Pri teh vozičkih je tudi zelo dobrodošla ročna zavora, saj z njo bistveno varneje zaustavite voziček v primeru nuje. Vedite pa, da si taki vozički namenjeni otrokom, ki lahko samostojno sedijo. Nikakor pa vozičkov za jogging ni priporočljivo uporabljati (vsaj ne v ta namen) pri novorojenčkih.

Standardni otroški vozički so na tržišču najbolje zastopani in v tem segmentu boste najlažje našli voziček po vaših željah. Ena najpomembnejših lastnosti pri teh vozičkih je reverzibilnost. Boljši otroški vozički imajo vedno to lastnost, pri bolj osnovnih modelih pa je to bolj redkost kot pravilo. Če bo otrok v vozičku v prvih mesecih lahko gledal mamo bo med njima vez še močnejša i n tudi otrok se bo rajši vozil z vozičkom, saj se bo počutil varnega in se mu ne bo potrebno samemu soočati z za njega tujim svetom. Otroški vozički, ki imajo reverzibilno ročko se nekakšna hitra rešitev, ki pa ima svoje prednosti in slabosti.

Obstajajo pa nekatere stvari, ki preprosto naredijo vaše življenje lažje: držalo za stekleničko recimo in lepa velika nakupovalna košara. Morda še pladenj za prigrizek. Otroški voziček s temi dodatki je enostavno boljši. Za hladnejše dni pa ne sme manjkati niti zimska vreča ali topla prev leka za nogice

Držite se proračuna

Seveda, če imate denar vam je vse na voljo. Če pa ne želite izprazniti družinskega predračuna imejte v mislih naslednje. Otrok potrebuje ljubezen, mnogo ljubezni. Izberite otroški voziček, ki ga dosežete s svojim budgetom in se kar najbolje približa vašim željam. Otrok bo voziček kmalu prerasel in lahko se zgodi (če bo otrok kot naš), da se v nobenem ne bo sploh hotel voziti in bo v njem preživel samo par uric….