Kako pomaga koloidno srebro?

Med tistimi zdravstvenimi terapijami, ki so bile pred nastankom moderne kemije in farmacije nekaj povsem običajnega, danes pa jih žal ne poznamo kaj dobro, je tudi terapija, ki vključuje koloidno srebro. Koloidno srebro je namreč pred nastankom sodobnih, sintetičnih antibiotikov, veljalo za najboljše zdravilo tako pri bakterijskih kot pri drugih okužbah. A žal so ga zdravniki zaradi sodobnih zdravil nato zanemarili in danes marsikateri sploh več ne ve, kako je delovalo.

Kako deluje koloidno srebro?
Da bi ugotovili, kako pomaga koloidno srebro, moramo najprej vedeti, kaj to sploh je. Rej je, gre za srebro, torej kemijski element, ki ga večina ljudi pozna zgolj kot kovino, primerno za izdelavo nakita, vendar pa je koloidno srebro nekoliko drugačno. Gre za tekočino, ki jo v namen zdravljenja uživamo po žličkah, ta pa ni voda s klasičnimi delci srebra – koloidno srebro so tako drobni delci, da se vežejo v vodi in so dejansko veliko drobnejši od človeških celic – in prav zato so tako uspešni v boju z boleznimi.

Zakaj je pomembno, da je koloidno srebro iz tako majhnih delcev? Da bi ozdravili telo, je potrebno ozdraviti prizadete (okužene) organe, torej tkiva v njih oziroma celice znotraj teh. Človeške celice so majhne, nevidne očesu, in kar koli želi prodreti v njihovo notranjost skozi celično steno, mora biti izjemno majhno. In koloidnemu srebru to izjemno dobro uspeva. Da pride koloidno srebro v vsako celico, je seveda pomembno zato, ker velja koloidno srebro za uničevalca najrazličnejših bakterij in tudi drugih povzročiteljev bolezni. Ne glede na to, kje v telesu se nahaja okužba, jo koloidno srebro torej lahko najde, jo izniči in poskrbi, da smo ponovno zdravi.

Koloidno srebro uporabljamo kot zdravilo oziroma kot prehranski dodatek, pri čemer se je seveda potrebno strogo držati navodil proizvajalca – tako kot vsa druga zdravila je namreč nujno, da tudi koloidno srebro uživamo po pameti.