Kako do svoje prve spletne strani?

Naša spletna stran potrebuje prostor, kjer bo »živela« na spletu. Tukaj pride gostovanje spletne strani, kot nujen element za vzpostavitev spletne strani. Tako podjetja kot posamezniki bodo potrebovali za vsak projekt ali artikel, ki ga želijo predstaviti na spletu gostovanje spletnih strani. To je še posebej pomembno za podjetja, saj potrebujejo solidnega gostitelja, ki omogoča kvalitetne strežnike in neprekinjeno povezavo do spletne strani.

Zakaj potrebujem gostovanje?

Gostovanje spletnih strani omogoča, da vse svoje informacije shranjuje na strežniku ali strežnikih, ki so nam na voljo. Tukaj je shranjeno vse, kar se odločimo, da bomo imeli na svoji spletni strani. Med te vključujemo:

HTML in CSS

Sam gradnik spletne strani, ki je koda HTML in CSS nam omogoča, da se spletna stran vsem obiskovalcem takoj pokaže, ko jo obiščejo.

Računi

Naš administratorski račun s katerim urejamo spletno stran, kot tudi računi naših strank so vsi shranjeni na strežniku, ki omogoča gostovanje spletnih strani.

Video, glasba in druge informacije

Vsa vsebina, ki je namenjena obiskovalcu je shranjena na strežnikih gostovalca spletne strani. Tukaj naložimo vse svoje glasbene datoteke, filme, informacije o artiklih in ostalo, ki je na voljo obiskovalcem na vpogled.

Vrste spletnega gostovanja

Na voljo obstaja več vrst gostovanja, ki je namenjeno različni uporabi in zahtevnosti. Velika podjetja bodo potrebovali hitre računalniške strežnike medtem, ko posamezniki in majhne spletne trgovine ne potrebujejo take moči. Za boljšo razlago lahko razdelimo gostovanje na:

Deljeno gostovanje

Manjši projekti, trgovine in druge nezahtevni uporabniki bodo zadovoljni z deljenim gostovanjem. Tukaj si delimo strežnik z mnogimi drugimi uporabniki. To pomeni, da si seveda delimo tudi moč samega strežnika.

VPS gostovanje

Najbolj priljubljeno gostovanje spletnih strani, VPS gostovanje omogoča vsem uporabnikom popolno prilagodljivost (lahko zakupimo več moči na svojem delu strežnika), kar je odlično za podjetja. Princip je podoben kot pri deljenem gostovanju samo, da si tukaj ne delimo moči svojega dela strežnika in ga lahko po potrebi spreminjamo.

Namensko gostovanje

Za velika podjetja in najzahtevnejše projekte. Namensko gostovanje nudi najboljšo hitrost, popolnoma prilagodljive strežnike in dodatne storitve, ki jih drugi tipi gostovanj nimajo.

Cloud gostovanje ali gostovanje v oblaku

Naša stran gostuje na mreži različnih strežnikov, ki si delijo sredstva. Odlično za strani, ki imajo ogromno obiska.