Kakavovo maslo, nepogrešljivo v kuhinji in kozmetiki

Kakavovo maslo je osnova vsake čokolade in…nepogrešljivo je pri negi suhe in razpokane kože, odlično se poda tudi v poletnih mesecih, ko lahko z njim dosežete lepšo zagorelost kože, zato je tudi eno izmed redkih superživil, ki ni namenjeno samo za prehrano.  Njegov rok trajanja je izjemno dolg, če ga hranite pod pravimi pogoji, zato je najbolje je, da ga imate v zaprti posodici v hladilniku, saj se bo v nasprotnem primeru hitro stopil, sploh v poletnih mesecih, ko so temperature višje.

Kakavovo maslo v kuhinji

Vse najboljše in najbolj kakovostne čokolade vsebujejo visok odstotek kakavovega masla: več kot ga imajo, bolj so kvalitetne. Posledično ga lahko uporabljate pri pripravi vseh čokoladnih sladic, peciv, presnih tortic in čokoladnih biskvitov. Ko ga boste kupili, bo v strjeni obliki, zato ga morate pred uporabo obvezno stopiti. Najbolj enostavno in zdravo je, da ga stopite s pomočjo »parne kopeli«, izogibajte se uporabi mikrovalovne pečice. Za parno kopel potrebujete dve posodi, v večjo nalijete vodo in jo zavrete, v manjšo posodo, ki jo položite v večjo posodo, pa zdrobite kakavovo maslo. Tako se bo maslo lepo in počasi topilo, potem pa bo nared za različne kulinarične podvige. Če nimate idej, pobrskajte po spletu, receptov, ki vsebujejo kakavovo maslo je na tisoče!

Kakavovo maslo v kozmetiki

Kakavovo maslo je bogato z vitaminom E, ki ga koža naravnost obožuje, prav tako vsebuje veliko hranljivih sestavin, ki imajo blagodejen učinek na suho in poškodovano kožo. Zato ni nič čudnega, da je pogosta sestavina v kozmetičnih proizvodih, a seveda je najbolje, če na kožo nanašate 100 % kakavovo maslo, v čim manj predelani obliki. Najbolj enostavno je, če si večji kos masla razdrobite, koščke pa nato porabite kot masažne ploščice. Ker je bogat z antioksidanti, bo vaša koža na otip prijetna, mehka in dišeča!

Nikar pa nanj ne pozabite v poletnih mesecih! Z njim boste hitreje doseglo lepši ten zagorele kože, če pa se vam pojavijo opekline, jih lahko s kakavovim maslom hitro pozdravite – prav zaradi prej omenjenega vitamina E, ki je pri negi kože tako nepogrešljiv.