Kaj je coaching?

Menite, da v sebi skrivate potenciale, ki jih ne znate izraziti in pokazati drugim? Imate občutek, da vas nekaj ovira in drži nazaj? Bi radi bili boljši človek, bolj uspešen poslovnež, boljši partner, starš, bolj fit, bolj razgledan in motiviran ter boljši član družbe, pa ne veste kako se premakniti iz pozicije, ki vas drži na mestu? Če se prepoznate in če želite take in drugačne pozitivne spremembe v vašem življenju, ki bodo naredile vaše doživljanje bolj polno, ste idealni kandidat za coaching. Beseda coaching vam je verjetno tuja in neznana in res je nova na našem ozemlju, toda v tujini izjemno popularna zadeva saj prinaša izjemne rezultate in spremembe v življenjih ljudi.

Coaching je namenjen ljudem, ki želijo aktivirati vse svoje potenciale za dosego svojih ciljev. Ne glede na to, kakšne narave so vaši cilji, ali je to izboljšanje samopodobe ali pa izgleda, morda se vaši cilji navezujejo na uspešnost v karieri ali v partnerskih odnosih, coaching vam bo pomagal, da dosežete vse svoje cilje. Toda težko boste sami stopili iz začaranega kroga v katerem ste se znašli, če bi bilo tako lahko, bi verjetno to že storili. Toda verjamete ali ne, čeprav vam še ni uspelo, pa vseeno ni tako zelo težko, potrebujete samo pravo in za to usposobljeno osebo, ki vam bo pomagala in vas vodila na vaši poti k uspehu.

Na mestu na katerem ste, ste se znašli zaradi vaših prepričanj in vašega načina razmišljanja in če se želite premakniti nekam drugam, boste morali spremeniti ravno to, zato potrebujete izkušenega coacha, ki vam bo znal postaviti prava vprašanja in vam s pomočjo posebnih tehnik sproži miselne procese, ki vam bodo pomagali spremeniti najprej vaša prepričana in na podlagi tega vaša vedenja, ki bodo prinesla drugačne rezultate. Do rešitev boste prišli sami, saj vse vire potrebne za rešitev že imate v sebi, coach vam jih bo samo pomagal poiskati in aktivirati.
Uspeh nastopi takrat, ko posameznik razvija svoje že znane sposobnosti, odkrije in krepi svoje do sedaj skrite potenciale in odstrani ovire.