Izdelava štampiljk

Poleg podpisa, je štampiljka najbolj pomemben del dokazovanja pristnosti vsakega dokumenta, zato je vsekakor nujna za vsakogar, ki želi poskrbeti za varno poslovanje. Izdelava štampiljke v Ljubljani se tako priporoča vsakomur, ki želi v poslu nastopati kot resen partner, tudi samostojnim podjetnikom, za katere žig sicer ni obvezen – a če smo realni, je ta vsekakor priporočljiv.

Izdelava štampiljk je potrebna že ob registraciji podjetja, saj je treba uradnim organom predložiti tudi žig, ki se shrani skupaj z vsemi drugimi uradnimi podatki, da bi bila izdelava štampiljk mogoča, pa je pred tem seveda nujno, da imamo izbrano vsaj ime podjetja in oblikovan njegov logotip. Logotip je potrebno za izdelavo štampiljk dostaviti v primernem digitalnem zapisu (običajno vektorskem), če logotipa še nimate, pa lahko zanj pogosto poskrbi tudi izdelovalec vaše štampiljke, čeprav je vsekakor bolje, da za izdelavo logotipa in celostne grafične podobe sami najamete oblikovalca, ki bo poskrbel za vse.

Izdelava štampiljk se prilagodi vašemu logotipu, odločite pa se lahko za različne oblike, velikosti in tudi različno barvilo, s katerim boste odtisnili svoj pečat. Poleg osnovnega žiga, ki ga boste uporabljali hkrati s podpisom, pa lahko izdelava štampiljk poskrbi tudi za siceršnje olajšanje poslovanja. Če gre iz vašega podjetja veliko poštnih pošiljk, se priporoča štampiljka s podatki o vašem naslovu, saj vam tega tako ne bo potrebno vsakič znova ročno pisati na kuverto ali paket. Prav tako je vedno priročna štampiljka z datumom, s katero označite, kdaj ste prejeli neko pošto, na primer fakturo od dobavitelja. Tako bo vaše poslovanje veliko bolj pregledno in praktično.

Izdelava štampiljk pa je še veliko bolj pomembna za večja podjetja, kjer ima lahko vsak oddelek svoj žig oziroma morda celo vsak zaposleni, ki je pooblaščen, da v imenu podjetja pripravlja in izdaja dokumentacijo. Tako ne bo nikoli nobenega dvoma o tem, kdo je opravil katero delo in kdo mora zanj prevzeti odgovornost. Enako velja za podjetja, ki se ukvarjajo s proizvodnjo – štampiljka z datumom in morda celo uro izdelave ter številko osebe, ki je bila takrat odgovorna za posamezen del proizvodnje, vam lahko prihrani obilo težav v primeru reklamacij.