Gumijasti tepihi, ki zdržijo dlje

Že samo voda, nekaj čistila in krtača so dovolj za to, da so gumijasti tepihi na tleh vašega vozila spet videti kot novi. Seveda pa je to drži le pod pogojem, če ste nakupovali pametno in niste izbrali ravno najcenejšega izdelka. Ti so namreč v resnici najdražji, saj imajo najkrajšo življenjsko dobo. To pomeni, da se prej obrabijo, puščajo barvo ali druge sledi oziroma se težko čistijo. Slej ko prej bodo videti nemarno ter zamazano, zato boste kmalu morali kupiti nove. Če seštejete vrednost takšnih ponesrečenih nakupov, boste za vse skupaj odšteli več, kot bi odšteli, če bi že takoj kupili izdelek dobre kakovosti.

Brez dvoma najboljša izbira

Izdelek z dolgo življenjsko dobo je zagotovo najbolj pametna izbira, kadar se odločamo za nakup. Takšni izdelki so namreč bolj trpežni in obstojni, zato se nam nakup na dolgi rok zagotovo obrestuje, četudi smo zanje na začetku odšteli malce več denarja. Tudi gumijasti tepihi so eden od takšnih izdelkov, ki je na voljo v različnih cenovnih razredih. Najcenejši tepihi so zelo ugodni, a tudi zdržijo najmanj časa, zato se njihov nakup nikakor ne splača.

10 lastnosti dobrih gumijastih tepihov

Pri nakupu gumijastih tepihov za avto včasih nismo pozorni na detajle, ki so več kot pomembni za to, da bomo lahko kupljeni izdelek nemoteno uporabljali. Na kaj moramo biti pozorni, ko kupujemo gumijaste tepihe za zaščito našega avtomobila? Bolj kot cena izdelka je pomembnih naslednjih deset lastnosti, ki smo jih našteli spodaj:

  1. Ne puščajo barve.
  2. Ne vpijajo tekočine in umazanije.
  3. Nimajo neprijetnega vonja.
  4. So izdelani iz kakovostne gume.
  5. Se enostavno čistijo.
  6. Imajo visok rob.
  7. Jim niti sol ne more do živega.
  8. Jih je možno dobro pritrditi na dno avtomobila.
  9. So izdelani po meri.
  10. Ne drsijo, četudi so mokri.

Čeprav se morda na prvi pogled ne gre za visoke zahteve, pa tem pogojem žal ne zadosti večina gumijastih tepihov na trgu. Pogosto so namreč izdelani iz slabega in cenenega materiala, ki pušča barvo, smrdi in vpija umazanijo, zato na njih hitro nastanejo trdovratni madeži. Poleg tega pa tak material tudi drsi in je zelo občutljiv na sol in obrabo.