Goji jagode za zajtrk

Že zjutraj se je treba napolniti z energijo za cel dan ter dan začeti energično, zato je pomembno tudi jesti zajtrk. Številne organizacije in zdravstveni delavci opozarjajo na pomen zdrave prehrane, kamor spada tudi to, da vsak dan pojemo zajtrk. Seveda pa ni pomembno le, da jemo zajtrk, ampak tudi, da je ta zdrav. Recimo jogurt, v katerega damo še kosmiče in goji jagode, ter tako dobimo energijo za cel dan.

Kaj jesti za zajtrk?

Zajtrk je prvi obrok dneva, zato je pomembno, da pojemo kaj zdravega, a hkrati lahkega, kaj takšnega, kar nam ne bo obremenjevalo želodca, ampak nam bo dalo energijo. Različni kosmiči oziroma musli, kot jim tudi pravimo, so odlična možnost, katere se poslužuje vedno več ljudi.

Pripravljene kosmiče lahko kupite ali pa si jih zmešate sami, kar je zagotovo bolj zdrava možnost. Že vnaprej pripravljeni kosmiči namreč navadno vsebujejo precej sladkorja, lahko pa tudi drugih, ne prav zdravih dodatkov. Temu se lahko izognete, če si jih pripravite sami.

Recept za zdrav zajtrk

Strokovnjaki za zdravo prehrano priporočajo nakup čim bolj osnovnih sestavin, ne pa že vnaprej pripravljenih izdelkov. Pri kosmičih so to:
– ovseni,
– ječmenovi,
– pirini,
– pšenični.

Te vrste kosmičev navadno lahko kupimo brez dodanega sladkorja. Da pa naš obrok ne bo le zdrav, ampak tudi okusen, lahko kosmičem primešamo različne oreščke, suho sadje in tudi goji jagode, ki so sicer precej trpkega okusa, a zato toliko bolj bogate z antioksidanti.

Goji jagode so zato odlične za začetek dneva, poleg tega pa vam priporočamo še drugo sveže in suho sadje, ki bo poskrbelo za okusen in zdrav zajtrk. Tako lahko vašim kosmičem z jogurtom dodate na primer:
– suhe marelice (po možnosti izberite nežveplane, ki so temnejše),
– suhe slive (odlične za spodbujanje prebave),
– suho jagodičevje (maline, borovnice, jagode),
– suhe fige (poskrbijo za sladkost),
– datlji (zelo sladki),
– suho eksotično sadje (mango, banana, papaja, kokos).

Vsak dan lahko k svojemu zajtrku primešate kaj drugega ter tako poskrbite, da se ga ne boste naveličali, saj se boste vsak dan razveselili novih okusov, hkrati pa boste poskrbeli za to, da dan začnete zdravo ter se napolnite z energijo!