Catan – poznate to igro?

Si mislite, da so družabne igre za otroke? Seveda ne! Tudi odrasli ljudje se lahko zabavamo, družimo in kratkočasimo z različnimi družabnimi igrami. Priznati je potrebno, da so bile družabne igre in še vedno so, pomemben del odraščanja. Skozi igro namreč kot otrok osvajamo svet in razvijamo svoje miselne sposobnosti, občutke do soljudi in se naučimo strpnosti. Zagotovo je to zelo pomembno v času odraščanja. Zaradi tega poznamo različne družabne igre, ki so na voljo v otroški spletni trgovini Chebelza. Poznamo tako miselne igre, kot tudi igre, ki so namenjene druženju in morebiti aktivnosti. Ste že slišali za zelo priljubljeno igro za odrasle – naseljenci otoka Catan? Potem je čas, da spoznate to enostavno super igro.

Kaj je igra Catan?

Družabna igra Catan je priljubljena igra po vsem svetu. Igrajo jo lahko tako manjši otroci nad 10 let, kot seveda tudi odrasli ljudje. Primerna je za 3-4 igralce. Igra ima izjemno veliko oboževalcev po vsem svetu, saj združuje veliko miselnosti in smisla za trgovanje. Gre pa tudi za igro, ki je prejela zelo veliko nagrad kot najboljša družabna namizna igra na svetu. Čemu je igra Catan namenjena?

Skupaj z nakupom igre Catan boste seveda prejeli tudi navodila za igranje ter vse potrebne rikvizite. Obstajajo razširitve, ki jih lahko nato naprej kupujete in tako širite način igranja in možnosti igranja. Igralci igre Catan naseljujejo neobljudeni otok Catan. Graditi morajo naselja, mostove, pridobivati surovine, gozdove in polja. Seveda pa celotna igra zahteva preudarnost in predvsem tržno razmišljanje. Igralna plošča je vsakič sestavljena na drug način, saj se skozi igro celotna situacija hitro spreminja. V igri obstaja tudi ropar, ki pa premika igralce in krade karte iz rok. Težko? Igra Catan je resnično miselna igra…

Razširitve Catan

Poznamo številne razširitve igre Catan, in sicer:
– mesta in vitezi
– trgovci in barbari
– dodatek za 5-6 igralcev
– mornarji

Poznamo tudi sorodne igre, ki se imenujejo Naseljenci otoka Catan, kjer se igra s kockami. Hkrati pa poznamo igro Naseljenci otoka Catan, kjer se igra z kockami. Odločitev, katero igro bi raje igrali – prepuščamo vam. Chebelza ponuja vse igre, kjer boste zagotovo našli tisto pravo.