Ingver v prahu

To, da je ingver odličen v boju proti mnogim tegobam, nam je seveda znano. Kupimo ga lahko že v običajni trgovini s prehrano, ipd. Iz njega potem delamo razne napitke in pripravke, mogoče limonado, itd. Poznamo ga pa tudi kot začimbo, katero lahko kupimo v običajnih trgovinah ali trgovinah s super hrano in se mu reče ingver v prahu.

Ljudje že od nekdaj uporabljamo začimbe in pravzaprav je ingver ena od prvih začimb, katere je začel človek uporabljati. Je rahko sladkas in je njegov vonj izrazit, je intenzivno pikanten. Tako služi kot odličen pripravek k raznim jedem in je dejansko več kot začimba, saj ima tudi zelo hranljive in močne sestavine, ki imajo ogromno blagodejnih učinkov na človeško telo in posledično zdravje.

Ingver v prahu, katerega kupimo v super hrana prodajalnah, je običajno iz ekološke predelave, kar moramo biti posebej pozorni, da tudi je, saj bo ta le tako vseboval vse tisto, kar mora in bo pridelan na pravi način. Je fino zmlet prah, katerega enostavno dodajamo jedem in služi kot začimba.

V kuhinji imamo različne začimbe in k vsaki jedi odgovarja druga. In pomembno vlogo ima tudi ingver v prahu ali začimba, ki lahko bistveno spremeni in izboljša okus hrane. Le en majhen ščepec lahko vpliva na sam okus hrane tako zelo, da bomo morebiti jed vzljubili, čeprav je nekoč nismo marali. Glede na to, da pa še ima odlične učinke na telo, pa zagotovo nimamo razloga, da ga ne bi uporabili v vsakdanji prehrani in ga vzljubili. Z razlogom velja za eno od začimb, ki je najbolj rabljena v kuhinji, ne samo na naših tleh pač pa po celem svetu. In zanimivo, da so ga uporabljali že naši predniki, sicer v različne namene, kar počnemo še danes, vendar je v kuhinji zagotovo nezamenljiv in bi ga pogrešali, če ga ne bi imeli, smo ga pa predhodno dodajali vsakdanji hrani.